Catchupa - Kumida di Téra (Traditional food), Santiago Island







Catchupa
C'manera um gajo ta fazê um catchupa?1/4 de midje1/4 de fjõ irvilha seco1/4 de fjõ pedra1/4 de fjõ incarnod ou mantega1/2 kg de carr d'tchuk salgod1 pe de tchuck tb salgod1 oreia de tchuk1 pe de coive2 tchuriss de carne1 cebola2 cabeça d'oisalazeitefoia de lormanera que um gajo ta fazel:Po kel midje ma kes fjõ de molhe de um dia pa ote ou senão ptas aga quente na mesmo dia, das meia hora de pressão junto ma kes carne, um foia de lor e azeite.Dpos faze um refogod azeite, cebola, chouriço picod, oi, foia de lor e um bocadim de malagueta. Tchas lorá.Depos pode ptas dent de panela junto ma kes ote cosa e junta kel coive, uns cenourazinha.Tchas cuznha mas um bocadim ate kel colde fca na ponto.Conde tiver pronto sirvi na pronto fund de preferencia e cmel ke k'djer.

2 comentários:

Carlos Pedro disse...

Para nós, que apreciamos saborosamente o teu trabalho, é um privilégio contar com "refeiçôes" deste género... com sabor a terra... com sabor a povo...
Bem hajas Manuela

Luz Santos disse...

Tenho andado a viajar por estes lugares com a minha imaginação a fervilhar.
Bem haja Manuela por nos porpocionar estas Viagens de terra, Gentes e Sabores.
Bj
A Luz A Sombra